منتديات محمد الرايق ترحب بكم
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
منتديات محمد الرايق ترحب بكم
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
منتديات محمد الرايق ترحب بكم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكلاوى والسجق

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
MoHaMeD ElRaYeK
صاحب الموقع
صاحب الموقع
MoHaMeD ElRaYeK


الكلاوى والسجق 3dflag10
عدد المساهمات : 149
تاريخ التسجيل : 09/02/2011
العمر : 30

الكلاوى والسجق Empty
مُساهمةموضوع: الكلاوى والسجق   الكلاوى والسجق I_icon_minitimeالإثنين فبراير 14, 2011 1:45 am

الكلاوى والسجق Ddt97sn9

الكلاوي والسجق
المقادير:


1/ 2 كيلو كلاوي
1/ 2 كيلو سجق
2 ثمرة طماطم مُقشّرة ومُقطّعة مكعبات صغيرة
كوب شوربة لحمة أو مية (على حسب الرغبة)
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
2 ملعقة صغيرة صلصة طماطم
4 ملاعق كبيرة زيت زيتون
بصلة كبيرة مفرومة ناعم
ملعقة كبيرة دقيق
ملح وفلفل



الطريقة:
1- نظّفي الكلاوي كويس، واغسليها وقطّعيها لنصفين.

2- سخّني ملعقتين من زيت الزيتون في طاسة على نار متوسّطة، وبعد كده ضيفي الكلاوي، وحمّريها لغاية ما لونها يبقى مائل للبني، وبعد كده ارفعيها من على النار، وسيبيها على جنب.

3- ضيفي السجق على نفس الطاسة، وحمّريه لمدة 5 دقائق أو لغاية ما لونه يحمرّ، وبعد كده ارفعيه من على النار.

4- بعد كده ضيفي باقي الزيت على الطاسة، وضيفي عليه البصل مع التقليب لمدة 5 دقائق أو لغاية ما لونه يبقى ذهبي، وبعد كده قلّلي الحرارة، ورشّي عليه شوية دقيق مع التقليب لمدة دقيقتين.

5- بعد كده ضيفي الطماطم والصلصة والشوربة على الدقيق والبصل مع التقليب لغاية ما كل المكوّنات تتجانس مع بعضها، وبعد كده تبّليهم بشوية ملح وفلفل.

6- ارفعي درجة الحرارة، وغطّي الطاسة، وسيبيها لغاية ما الخليط يبدأ في الغليان مع التقليب من حين لآخر لغاية ما الصلصة تبقى سميكة شوية.

7- بعد كده ضيفي الكلاوي والسجق ونصف كمية البقدونس وشوية ملح وفلفل، وبعدين غطّي الطاسة مرة تانية، وقلّلي درجة الحرارة، وسيبيه لمدة 20 دقيقة أو لغاية ما تحسّي إن كل المكوّنات استوت مع التقليب من حين لآخر.

8- ولما تتأكّدي إن كل حاجة وصلت لدرجة السوى اللي إنتِ عايزاها، حطّيهم في طبق التقديم وزيّنيه بالبقدونس، وممكن تقدّميهم على شكل ساندويتشات.. وبالهنا والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mohamedelrayek2010.yoo7.com
 
الكلاوى والسجق
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات محمد الرايق ترحب بكم :: &&*منتدى الأسره والمجتمع*&& :: أحلى مطبخ وأحلى الأكلات والمشروبات-
انتقل الى: